Karting

Filip Jenić šampion Centralne Evrope

Pre nekoliko dana na pretposlednjoj trci, vodio je veliku borbu sa sinovima nekadašnjih F1 asova, a danas je šampion Centralne Evrope.

Na poslednjoj trci Centralnog evropskog šampionata u Mađarskoj na Panoniaringu već na kvalifikacijama je bio prvi, dok je na trci sa konkurentom za prvo mesto u generalnom plasmanu Danijelom Sugarom vodio borbu do samog kraja. Uz puno međusobnih preticanja i napetosti do samog kraja, Filip je ipak zabeležio dve pobede, iako mu pobeda nije bila od velikog značaja, koliko da u drugoj trci bude u prvih deset, da ne dođe do odustajanja, jer bi samo u tom slučaju ostao bez titule prvaka.

Međutim, to se nije desilo. Konkurencija je bila užasno jaka, jaki timovi iz Poljske, Mađarske i Austrije, a činjenica da smo bez tima nas čini da budemo još ponosniji na celokupan uspeh. U celom prvenstvu bilo je oko 30 učesnika, a u poslednjoj trci čak 21 takmičar.

Filip Jenića vodeći je u Otvorenom Mađarskom prvenstvu kao i u Austrijskom i prvenstvu donje Austrije.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video