402m Auto trke

Fića najbrži u Mostaru

Pre dve nedelje se na pomoćnoj pisti Mostarskog aerodroma Kosor (BiH) održala trka ubrzanja na 402m, kako za motocikliste tako i za automobiliste.

Pored mnogobrojnih takmičara iz BiH, Hrvatske i Srbije među automobilistima se najviše isticao naš predstavnik Damir Ožegović iz Apatina. On se takmičio sa svojom takozvanom „Fićo-busom“, koja je u osnovi Zastava 750 – Fićo, koja je pretrpela mnoštvo prepravki, a za njen pogon su zaslužena dva Suzuki Hayabusa agregata potpomognuta nitro-uređajem koji prenose na točkove ukupno 470 konjskih snaga.

IMG_1938

Oni ovog mališana od 750kg od 0 do 100km/h pokreću za manje od 3 sekunde, a na 402m iz stanja mirovanja ubrzaju na skoro 230km/h za neverovatnih 10,126 sekundi.

Ovaj Mostarski rezultat je ujedno i Damirov novi lični rekord. On je u dva takmičarska dana osvojio šest prvih mesta u tri različite discipline: dva prva mesta u klasi 10sec koja je ujedno i bila najbrža klasa na susretu, zatim dva prva mesta u kategoriji vozila sa pogonom na sva četiri točka (PRO AWD) i dva prva mesta u kategoriji SUPER-FINALE (finalisti iz svih kategorija jedni protiv drugih, tj. najbolji među najboljima). Kao kruna uspeha usledio je i sedmi pehar – za najbrži automobil na stazi tog vikenda (Time Winner).

IMG_2332

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video