FIA potvrdila odsustvo korejskog Grand Prixa u 2015.

Zvanični raspored F1 u 2015., možete videti na kraju teksta.

FIA je potvrdila da se korejski Grand Prix neće održati ove godine, nakon kratkog pojavljivanja na privremenom kalendaru F1 za 2015. godinu.

F1 generalni direktor, Bernie Ecclestone je izazvao iznenađenje u decembru dodajući južnokorejski događaj na raspored za 2015., u poslednjem trenutku, gurajući broj trka na 21. Iako je bilo nekih indikacija da je ovo urađeno kao sredstvo za davanje proizvođačima F1 ekstra agregata, Eccleston je rekao da je u to vreme on to učinio isključivo iz ugovornih razloga. Sa iznenađenjem koje su izrazili korejski organizatori time što imaju svoj grand prix nazad i ne želeći da se taj događaj dogodi, Yeongam događaj je sada tiho skliznuo sa rasporeda. U finalnom kalendaru, objavljenom na FIA sajtu, sada je već potvrđeno da će biti 20 trka – pošto je Koreja ispala.

Portparol FIA rekao za AUTOSPORT: „Vlasnik komercijalnih prava je predložio, kao što je njegovo pravo, da se korejski Grand Prix održi u 2015., ukoliko je to moguće. FIA je prihvatila ovo, u skladu sa potvrdom. Međutim, mogućnost da se trka održi je nestala i sada je uklonjena iz zvaničnog kalendara.“

Odsudstvo Koreje znači da sada postoje tri nedelje jaza između Bahreina i španske Velike Nagrade.

2015 Formula 1 kalendar

Mart 15 Australian GP
Mart 29 Malaysian GP
April 12 Chinese GP
April 19 Bahrain GP
Maj 10 Spanish GP
Maj 24 Monaco GP
Jun 7 Canadian GP
Jun 21 Austrian GP
Jul 5 British GP
Jul 19 German GP
Jul 26 Hungarian GP
Avgust 23 Belgian GP
Septembar 6 Italian GP
Septembar 20 Singapore GP
Septembar 27 Japanese GP
Oktobar 11 Russian GP
Oktobar 25 USA GP
Novembar 1 Mexican GP

Novembar 15 Brazilian GP
Novembar 29Abu Dhabi GP

Foto: www.autosport.com

Video