FIA i proizvođači motora pronašli dogovor

Tresla se gora, rodio se miš – ovim rečima može se opisati situacija koja se odvija ovih dana u Formula 1 šampionatu. Iako se danima najavljivao mogući povratak V8 konfiguracija, pa onda neki jeftiniji V6, sada je jasno da od toga nema ništa.

Kako piše AutoSport, na današnjem sastanku precizirano je kako će i iduće, 2016. godine, biti omogućeno korišćenje razvojnih tokena tokom cele sezone, te da se broj tokena neće sniziti u odnosu na ovu godinu kako je najavljivano, već njihova cifra i dalje ostaje na broju 32.

Tačno je definisano i područje motora gde će biti moguća potrošnja ovih žetona u razvojnom radu naredne godine. To su gornje i donje kućište motora, određeni delovi radilice, vazdušni sistem ventila, pogon ventila i delovi pomoćnog, električnog pogona u doslovnom značenju.

Jasno je da je Mercedes popustio u ođredenom smislu i da će Ferrari opet imati mogućnost da kalkuliše, a uz njega i ostali timovi koji budu imali dovoljnu finansijsku potporu.

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video