FIA analizirala Shell-ova ulja

Kompanija koja snabdeva Ferrari uljem, izjavila je da nemaju šta da kriju, da je sastav ulja dozvoljen, s obzirom na to da je FIA uzela uzorke za analizu.

Upravljačko telo Formule 1, analiziralo je uzorke ulja Lewisa Hamiltona i Sebastiana Vettela, na trci u Kanadi, kako bi utvrdili da li neki od timova koriste rezervoare kako bi poboljšali performanse motora. Nakon opsežne analize, zvaničnici su izjavili da su zadovoljni, jer ni jedan od timova nisu ni blizu nedozvoljenih granica.

Guy Lovett, tehnološki menadžer Shell-a, rekao je da je njegova organizacija zadovoljna što nastavlja da radi sa FIA, kako bi se održala regularnost po pitanju sastava i sagorevanja ulja.

“ FIA je sprovela analizu jer je potpuno protiv pravila ubrizgavati gorivo ispod senzora. Ako stavite komponentu goriva u ulje, postoji šansa da će doći do komore za sagorevanje, jer, kao i u svakom motoru, postoji prolaz preko prstenova. Koliku dodatnu snagu ćete time dobiti, to je pitanje. Ipak, to je siva zona, to je nešto što je FIA želala da istraži. Veoma se radujemo nastavku saradnje sa njima, kako bi bili sigurni da je sve ono što radimo, u skladu sa propisima. Nemamo šta da krijemo. „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video