Ferrari traži revoluciju u pravilima

Novi šef Ferrarija podržao je odluku Nikija Lauda da FIA uvede mnogo bolja i uzbudljivija pravila za 2017. godinu. Arrivabene koji dugo vremena radi u marketingu traži da se zadovolje zahtevi fanova kako bi svi bili na dobitku.

„Mislim da jednostavna evolucija nije dovoljna za poboljšanje. Nama treba revolucija sa značajnim i radikalnim promenama. Čitao sam šta je moj prijatelj Niki rekao. Delim njegovo mišljenje da Formula 1 treba da bude mnogo više spektakularna i verujem da tu postoji određen rizik gubitka fanova ali mislim da smo ih sada već dovoljno izgubili.“ rekao je Arrivabene.

„Ali u 2017. voleo bih da vidim bolide koji pobeđuju sa nasmejanim fanovima, sa zanimljivim trkama i motore koji prave mnogo veću buku od koje će vam se dići kosa na glavi. O tome sam mislio kada sam prošitao izjavu Nikija Laude.“

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video