Ferrari testirao pneumatike za 2017. godinu

Nakon što je pre nekoliko nedelja Pirelli objavio plan testiranja novih, širih pneumatika za 2017. godinu, prvi test održan je danas u Italiji. Ferrari je gume isprobao u prošlogodišnjem bolidu, SF15-T.

Vettel je ovog jutra obišao nekoliko krugova na slikovima. Ovog popodneva, skoncentrisaće se na intermedium i kišne gume. S obzirom da kiša nije najavljena, biće uspostavljeni veštački uslovi.

Vozač Haas-a, Esteban Gutierrez zameniće Vettela sutra i isprobaće nove pneumatike. Red Bull preuzima testiranje u sredu i četvrtak na stazi u Mugellu, a za volanom će se naći Sebastien Buemi, bivši vozač Toro Rossa i šampion Formule E. Testiraće slikove.

Pored Ferrarija i Red Bulla, nove Pirellijeve pneumatike testiraće i Mercedes. Kako ovi timovi ne bi bili u boljem položaju od ostalih, s obzirom da su pre svih imali uvid u šire gume, u obavezi su da podatke koje sakupe podele sa drugima.

i (1)

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video