Ferrari se rastaje sa Hirohide Hamashimom

Ferrari će se rastati sa šefom odeljenja za gume Hirohide Hamashima koji napušta tim na kraju godine. To su najnovije informacije koje stižu iz tima, a stižu u periodu manjem od jednog dana od odpuštanja dva menadžera. Tim je u utorak izašao pred novinare sa saopštenjem da svoju poziciju napuštaju Pat Fry i dizajner Nikolas Tombazis. Njihov predsednik, dva direktora i šef za motore su takođe napustili Ferari u 2014. godini. Na kraju krajeva, zvezda tima, Fernando Alonso je napustio tim jer je izgubio veru da će se nešto promeniti u budućnosti.

Hamashima je bivši direktor Bridgestone kompanije, koja je bila zvanični snabdevač F1 gumama do 2010. godine. Hamashima je mnogo doprineo u dizajniranju guma kojima je Ferari 2000tih vladao. To je bio deo uspeha 5 uzastopnih svetskih titula Michala Schumachera. Hamashima se pridružio Ferrariju 2012. godine i dobio je poziciju šefa odeljenja za analiziranje performasi guma.

Ovih dana mnogo se promena dešava u Ferrariju. Da li će se ekipa vratiti na staze stare slave ostaje nam da vidimo. Predstojeća sezone će odgonetnuti sva pitanja kada je budućnost Ferrarija u pitanju.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video