Auto trke Formula 1

Ferrari Red Bullu ponudio partnerstvo oko motora

GP_SPAGNA_F1_2012

Šef Red Bulla je izjavio za novinare da je njegov tim već dogovrio sve uslove sa novim proizvođačem ali nije hteo da precizra ko je to u pitanju.

Kao što se ranije mislilo tim iz Milton Kinsa odbio je saradnju sa Ferrraijem, ali je Sergio Marchionne izjavio da još ništa nije gotovo i da su oni spremni za novu vezu sa Red Bullom. Red Bull je želeo da dobija A specifikaciju Ferrarijevog agregata i da radi odvojeno od fabričkog tima, ali prvi čovek tima iz Maranela veruje da postoji još jedan način, a to je da se pomogne timu iz Milton Kinsa da krene sa razvojem svog agregata.

„Šansa za saradnju sa Red Bullom i dalje postoji, ali to je u cilju razvoja njihovog agregata. Da bude jasno, ovo ne znači da će Ferrari davati Red Bullu iste motore koje ćemo mi koristiti na trkama. Mi imamo nameru da im omogućimo motore koji će biti zaseban projekat koji bi bio projekat za ovaj tim, gde bi im mi obezbedili najboji servis i tehničke usluge. Ali, ponavljam da to neće biti isti agregati kao što će fabrički tim koristiti.“ kazao je Marchionne.

foto: Ferrari Media Centre

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video