Ferrari: Razlika za Mercedesom je veća nego što smo mislili

Jedan od vodećih inženjera u Ferrariju, Jock Clear, izjavio je da se njegov tim ne nalazi u krizi, već da je njihov zaostatak za Mercedesom veći nego što su mislili na početku sezone.

„Razlika za Mercedesom je veća nego li što smo ranije izračunali, ustavri ona je slična onoj koja je bila na kraju 2015. Sigurno smanjujemo zaostatak za njima, samo je pitanje kada ćemo ih potpuno sustići.“ kazao je Clear.

Oglašavaj

On takođe ne veruje da se neki drugi timovi služe određenim trikovima, odnosno kontrolom pritiska u gumama tokom trke već da su drugi timovi odradili bolji posao.

„Manji pritisak u pneumaticima daje vam bolje prijanjanje, ali za jedan krug u kvalifikacijama lakše je da kontrolišete gume u operativnom prozoru. Mi ne verujemo u ove priče, možda možete da to uradite sa 0.5 PSI, a ne kao što neki pričaju sa 2 PSI. FIA je potvrdila da su svi bolidi legalni i zato ćemo zatvoriti ovu priču.“

foto: auto-motor-und-sport.de

F1 Serbia

F1 Serbia je portal koji se bavi vestima iz auto-moto sporta, pre svega iz Formule 1. Na našem portalu možete naći puno informacija o vozaćima, timovima, stazama kao i da se družite sa našim članovima na forumu.

Video