I Ferrari prošao crash test

Nakon dva tima, Ferrari je postao treći koji je uspješno okončao crash test. Susret sa novinarima danas u Maranellu doneo je važnu vijest.

Naime, novi šef Ferrarija Maurizio Arrivabene saopštio je predstavnicima medija koji su bili na konferenciji da je njihov test model za 2015. godinu, poznatiji i kao Cavallino, uspešno prošao crash test, koji je naravno bio pod patronatom FIA. Novi bolid nosi kodni naziv 666 i još uvek nije dobio zvanično službeno ime.

Pridošlica u Ferrari, Maurizio Arrivabene, izjavio je još da u 2015. ne treba očekivati čuda i da on nije mađioničar koji u novoj sezoni može izvesti jedan trik i tim dovesti Scuderiu na vrh grida.

Rekao je da želi timski rad, da vozači budu zaposlenici i radnici, a ne super zvezde kojim ih je šou napravio i da samo zajedničkim radom Ferrari može napredovati u narednoj sezoni. Za kraj razgovora, Arrivabene je objasnio da rad na novom bolidu od samog početka kasni i da nije zadovoljan dinamikom napretka u samom razvoju.

Po njemu, veliki problem doneo je rad tehničara tima na prošlogodisnjem bolidu i to je ujedno glavni uzrok kašnjenju.

Izvor: F1 Serbia / Foto: Ferrari Media centre

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video