Auto trke Formula 1

Ferrari predstavio SF70-H

Bolid koji je Ferrari predstavio za 2017. godinu nosi ime SF70-H, gde se broj 70 našao zbog 70. godisnjice postojanja kompanije Ferrari S.p.A.

Novi bolid Ferarija pomalo podseća izgledom na proslogodišnji jer nos bolida deluje gotovo nepromenjeno. Kao Sauber i Reno, ajkulino pero prisutno je na poklopcu motora, ali je oblik bočnih usisnika zaista neobičan.

Međutim, Ferari na kraju ajkulinog pera ima zanimljivo rešenje u vidu dva pera. Primetno je da je Ferarijev periskop usisnik manji nego kod Zaubera što sugeriše da nov Ferarijev motor ima verovatno bolje rešeno halđenja.

Bolidom dominira crvena boja tzv. jubilarna crvena povodom jubileja 70. godišnjice, ali sada nema više crne boje na zadnjem delu već je više bele boje, pa je tako zadnje krilo belo kao i ajkulino pero.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video