Ferrari potpisao ugovor na tri godine sa Sebastianom Vettelom

Iz Ferrarija su zvanično potvrdili potpisivanje ugovora sa Sebastianom Vettelom. On će na tom mestu zameniti Fernanda Alonsa, a timski kolega će mu biti Kimi Raikkonen. Za sada nije zvanično potvrđeno u koji tim se Fernando seli ali postoje brojne špekulacije da će to biti McLaren.

„Kad sam bio mali, Michael Schumacher je u crvenom bolidu bio moj najveći idol i neverovatna je čast što ću konačno sesti u Ferrari,“ izjavio je Sebastian. „Već sam ranije iskusio delić Ferrarijevog duha kada sam pobedio u Monzi 2008. godine sa bolidom koji je nosio Ferrarijev motor. Skuderija ima veliku tradiciju u ovom sportu i izuzetno sam motivisan u nastojanju da joj pomognem da se vrati na vrh. Spreman sam da u to uložim srce i dušu,“ izjavio je Sebastian Vettel.

Šef tima Marco Mattiacci je rekao da je Vettel idealan vozač za tim koji nakon nekoliko godina želi opet da bude u vrhu. „Sebastian Vettel je jedinstvena kombinacija mladosti i iskustva koje sa sobom nosi. Njegov timski duh će nam biti od neprocenjive važnosti kada se, zajedno sa Kimijem, suoči sa izazovima koji nas čekaju. Što pre želimo opet da budemo na vrhu,“ izjavio je Mattiacci. „Sa Sebastianom nam je zajednička glad za pobedama, entuzijazam, radna etika i istrajnost. To su naši ključni faktori sa kojima ćemo ispisati novu eru u istoriji Ferrarija,“ dodaje Mattiacci.

Na mesto Fettela u Red Bullu će doći talentovani ruski vozač Danii Kvjat koji trenutno vozi za Toro Rosso.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video