Ferrari otvoren za saradnju sa Red Bullom

Red Bull će prevremeno raskinuti ugovor sa sadašnjim proizvođačem motora, Renaultom, što znači da je šampionski tim iz 2010. i 2013. u potrazi za novim.

Mercedes se javljao kao prva opcija, ali ti dogovori nisu dobro prošli, jer bi to značilo da daju svoj motor jednom od najvećih konkurenata. S obzirom na to da se Honda poprilično muči sa McLarenom, Ferrari je ostao kao jedina opcija.

Šef tima Red Bull, Christian Horner, izjavio je da je u toku analiza ostalih proizvođača motora:

“ Moj posao je da popričam sa svima. Vreme stvara dodatan pritisak. Već je septembar i svi se pitaju koji su planovi Renaulta za budućnost. Nadam se da ćemo u sledeće 2 nedelje imati neke informacije. “

Za razliku od Mercedesa, Ferrari je raspoložen za saradnju sa Red Bullom. Šef tima Ferrari, Maurizio Arrivabene, izjavio je:

“ Red Bull u svom timu ima neka velika imena, što znači da kada bi mu dali motor, da bi sa dobrom šasijom oni bili veliki konkurenti. Znam da ljudi iz mog tima rade odlično svoj posao. Volim dobru konkurenciju. Sve ovo ne znači da ćemo mi sutra dati naš motor Red Bullu, ali i ne vidim razlog da to ne uradimo. Ne plašim se konkurencije pre nego što sezona počne i vidim šta sa tim motorom mogu da urade.   „

Milica Cvetić

Milica se odnedavno priključila sajtu, ide u srednju školu i pored brojnih obaveza ima vremena da isprati domaći šampionat, Formulu 1 i Moto GP.

Video