Ferrari očekuje dokaz o brzini u Barseloni

Predsednik Ferrarija Sergio Marchionne će sačekati da se završe testovi u Barseloni kako bi pred javnost izašao sa ciljevima za sezonu 2015. Početak karijere Sergia Marchionnea je impresivan, nakon privih testova Ferrari je najbrži i malo ko je to očekivao nakon poražavajuće sezone.

Ferrari će za volanom imati četvorostrukog svetskog šampiona Sebastiana Vettela zajedno sa Kimije Raikonnenom i to je stvar koja njihovim navijačima uliva nadu u odličnu takmičarsku sezonu. Bili su najbrži na tri od četiri dana testiranja u Jerezu i to je svakako bitna činjenica uoči testiranja u Barseloni.

Iako mnogi smatraju da neki timovi nisu bili fokusirani na pravljenje brzih krugova (Mercedes i Williams), Ferrarijev dobar tempo je svakako stvar koja upada u oko svima. I pored toga, Marchionne kaže da su četiri dana u Jerezu samo uvod u ono što bi se moglo očekivati, a da će stvari biti mnogo jasnije nakon testova u Barseloni. Tek tada će moći sa većom preciznošću da utvrde gde su u odnosu na rivale.

„Ohrabruju me performanse novog automobila, iako je jedna stvar odraditi brz krug, a nešto potpuno drugo biti brz na čitavoj trci,“ izjavio je on za BBC.  „Imam puno poverenje u rad momaka. Ponosan sam na ono što su uradili i što rade trenutno. Sve ćemo znati kada krene prva trka u Australiji. Ne očekujem čuda, ali je važno da se vidi napredak. Na testiranju u Barseloni, očekujem prvi pravi dokaz onoga što smo do sada uradili.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video