Ferrari ne odustaje po pitanju motora

Šef Ferrarri tima Marco Mattiacci je rekao da nema šanse da će Ferrari odustati od borbe za liberalizaciju tehničkog pravilnika o razvoju motora tokom cele sezone.

Promene pravilnika za 2015. godinu blokira Mercedes, ali Ferrarijeva „struja“ ima potrebnu većinu za promenu pravila 2016. godine, tako da su zapretili su da će, ako Mercedes ne popusti, potpuno odmrznuti razvoj motora tokom sezone.

„I dalje pregovaramo. Za stolom su i neki igrači koji menjaju svoje mišljenje iz dana u dan, ali mi ne odustajemo. Nećemo se odreći osnovnih principaFormule 1, a to su inovacija i takmičenje“ – rekao je Mattiacci.

„Međutim, izgleda da postoje neki proizvođači koji te vrednosti baš i ne dele s Formulom 1“ – dodao je, misleći pritom na Mercedes.

Ferrari u svojoj borbi ima podršku Renaulta i Honde, ali i Bernija Ecclestonea kome je u interesu da se smanje razlike u performansama motora, kako bi Formula 1 vratila stari sjaj i postala ponovo uzbudljiva.

„Tu smo mi, tu je Honda, tu je Renault, ali na našoj strani je i Bernie koji želi da razgovara o našem predlogu i podržava nas. Mislim da bismo svi zajedno trebali imati za cilj unapređenje sporta, profit i spektakl.“ – dodao je Mattiacci.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video