Ferrari na Vettela gleda kao Schumacher-ovog naslednika

Piero Ferrari, sin Enza Ferrarija, potpredsednik i jedan od suvlasnika Ferrari-a, na Sebastiana Vettela gleda kao na naslednika Michaela Schumachera.

Otkrio je kako je već od prvog susreta znao da će Vettel jednog dana voziti za Ferrari i veruje da će nastaviti tamo gde je Schumacher stao.

– Jako mi je drago što Sebastian dolazi u Ferrari. Upoznao sam ga kad je osvojio svoj prvi naslov. Već tada sam stekao mišljenje da je on vrlo skroman i pametan dečko s velikom strašću za Ferrarijem. Od tada sam znao da će jednog dana voziti za nas – rekao je Ferrari.

– Michael je šampion koji je Ferrari doveo na vrh. Svakodnevno mislim na njega i žao mi je što ne može iskusiti Sebastianov dolazak. Započeo je uspešnu istoriju Nemaca u Ferrariju, a Sebastian će je nastaviti – uveren je Ferrari.

Ferrari veruje da će Vettel, baš kao i Schumacher ’96, u Scuderiju donieti novu energiju i preporod. Smatra da Vettel ne može razočarati jer je dokazano dobar vozač i da će jedinu odgovornost u slučaju neuspeha snositi Ferrari zbog lošeg bolida.

– Nadam se da će u Ferrari donieti sveži vazduh. Iskreno sam optimističan i nadam se da ćemo mu dati konkurentan bolid. Ako ne bude pobeđivao, neće on biti kriv. Jedino je pitanje materijal kakav će dobiti – rekao je Ferrari.

Takav je stav u potpunoj suprotnosti s legendarnim pristupom Enza Ferrarija koji je tvrdio da su za pobjede njegovih vozača zaslužni bolidi, a za poraze – vozači sami.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video