Ferarrijevo čuvanje mekih je pogodno za Kinu

Sebastien Vettel se nada da će sačuvan set mekih guma iz kvalifikacija dodatno pomoći Ferarriju da bude konkurentniji u odnosu na Mercedes.

Sebastien Vettel je odvozao samo jedan krug u Q3, svestan toga da će njegovi rivali iz Mercedesa imati pristojnu prednost kad je u pitanju vožnja samo jednog kruga, i obezbedio treće mesto na startu.

Ali, konkretno u trci, Vettel se nada da će profitirati time što je uštedeo gume u kvalifikacijama umesto da je pokušavao da dođe do bolje pozicije.

„Znali smo da će biti teško da im se približimo u kvalifikacijama, ali Q1 i Q2 su izgledali veoma obećavajuće. Može se reći da smo srećni što se nalazimo odmah iza njih(Mercedesa). Mislim da je malo sramota što oba Ferarrijeva bolida nisu u drugom redu, ali, kako mi je rečeno, Kimi je imao peh tokom kruga za zagrevanje. Sutra, tokom trke, trebali bi da imamo dobar tempo, pa ćemo videti šta možemo da uradimo,“ zaključio je Vettel.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video