Ferarri se fokusira na Mercedes

Ferarri se sada fokusira da uđe u trku sa prošlogodišnjim šampionom Mercedesom za ovogodišnju titulu, više nego da se brani od napada Williamsa i Red Bulla i nadaju se da će nastaviti snažno kako i otvorili sezonu.

Sebastien Vettel je došao do podijuma na svom debiju u Ferarriju, a Kimi Raikkonen je bio na putu da završi najmanje na petoj poziciji, pre problema koji je imao izazvan oštećenjem matice točka.

Ferarri je bio drugi najbolji tim u Melburnu, nakon prošlogodišnjeg kraha, kada su završili na četvrtoj poziciji iza Red Bulla i Williamsa.

„Prvi cilj nam je bio da se branimo od napada Williamsa i Red Bulla,“ rekao je šef tima Maurizio Arrivabene.

„Sada moramo da budemo više samouvereni i da počnemo da smanjimo razmak između nas i momaka iz Mercedesa. Mislim da smo od Barselone i prošlog petka i subote znali šta imamo u ‘džepu’, tako da nismo bili previše zabrinuti. Šteta što Bottas nije bio tu, pošto bi nam on dao jasan rezultat našeg rada, ali mislim da treba da prestanemo da razmišljamo o drugom mestu. Treba da počnemo da razmišljamo i radujemo se prvoj poziciji,“ zaklučio je.

Lazar Stanić

Lazar je jedan od osnivača sajta. Uživa u auto trkama i ne propušta ni jednu trku Formule 1. Uglavnom piše o WRC-u i WTCC-u. Osim što piše, zadužen je za fotografisanje auto-moto trka. Ukoliko se sastajete sa nekim iz redakcije, postoji velika šansa da će to biti baš on.

Video