Fenatiju prva pol pozicija u 2016. godini

Jaki vetrovi koji su duvali u Losailu nisu omogućili vozačima Moto3 kategorije da izvuku maksimum iz svojih mašina, ali to nije sprečilo Fenatija da napravi najbrže vreme, ispred Loia i Bindera.

Temperatura u toku treninga bila je nešto viša od uobičajene za prethodna dva dana. Livio Loi ušao je u kvalifikacije sa najboljim vremenom na slobodnim treninzima – 2’05.832. Uoči kvalifikacija saopšteno je da će Brad Binder i Bo Bendsneyder vozači Red Bull KTM Ajo ekipe biti kažnjeni sa po tri dodatne pozicije na kvalifikacione rezultate.

Loi je tokom celog treninga imao najbrže vreme, da bi potom Romano Fenati, vozač Sky Racing Team VR46 tima iskoristio poslednje sekunde treninga kako bi se plasirao na pol poziciju sa vremenom 2’06.131, što je bilo 0,047 brže od Loia.

Prvi red upotpunio je Brad Binder. Južnoafrikanac je vozio vreme 2’06.245, ali zbog gore pomenute kazne, on će startovati sa šeste pozicije. Njegovo mesto zauzeće Fabio Quartararo.

Drugi red predvodiće Jorge Navarro, gde će mu društvo praviti Aron Canet i Brad Binder. Niccolo Antonelli zauzeo je sedmu startnu poziciju na kvalifikacijama. Uz Antonellia iz trećeg reda kreću još i Enea Bastianini i Philipp Oettl.

Zanimljivo je napomenuti da je čak 19 vozača bilo u jednoj sekundi. Kompletna vremena pogledajte ovde.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video