Fenatiju kraj sezone, a možda i karijere

BRNO, CZECH REPUBLIC - AUGUST 03: Romano Fenati of Italy and Marinelli Snipers Team looks on in box during the MotoGp of Czech Republic - Free Practice at Brno Circuit on August 3, 2018 in Brno, Czech Republic. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)

Romano Fenati, krivac za to što ceo svet priča o MotoGP šampionatu, odličan je primer kako jednim gestom možete završiti celu sezonu, a možda čak i karijeru.

Marinelli Snipers Team je na svom Facebook profilu objavio da nesportsko i pre svega opasno ponašanje Romana Fenatija neće tolerisati, jer je pre svega svojim postupkom ugrozio život drugog mladog vozača. Na kraju svoje izjave, predstavnici ekipe istakli su da Romano Fenati, kome ugovor svakako ističe na kraju sezone, više neće startovati niti jednu trku na njihovom motoru, tj da je Romano Fenati otpušten.

Ono o čemu Fenati u svom trenucim ludila nije razmišljao, svakako je njegov angažman za sledeću godinu. Naime, Stefano Manzi vozi za Forward Racing team, a Fenati je, kako smo već pisali, za sledeću godinu potpisao ugovor za istu tu ekipu.

I na kraju, Giovanni Castiglioni, predstavnik MV Aguste, izrazio je ogromno nezadovoljstvo povodom dešavanja u Misanu – „Ovo je najgora i najtužnija stvar koju sam ikada video u motociklizmu. Pravi sportista nikada ne bi napravio ovakav potez. Da sam ja Dorna, Fenati bi bio izbačen iz sveta trkanja. Što se tiče ugovora za MV Agustom, daću sve od sebe da isti bude raskinut. Nema šanse, on ne predstavlja prave vrednosti naše kompanije.“

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video