Felipe Massa se povlači iz F1

Felipe Massa je prvo sazvao pres konferenciju i napisao svoju kolumnu za Motosport.com da najavi jako bitnu stvar. Massa će se na kraju ove sezone povući iz F1.
U svojoj jako emotivnoj kolumni Massa je obrazložio da je doneo odluku da se povuče iz F1, ali da još nema tačnu odluku šta će raditi nakon povlačenja.
Osvrnuo se na svoju karijeru u F1, da je odabrao Monzu kao mesto gde će objaviti svoje povlačenje jer je pre tačno 10 godina upravo tu objavio da prelazi u Ferrari. Emotivna kolumna i konferencija za štampu su pune inspirativnih poruka za sve mlade koji žele da se bave motosportom. Od toga kako je teško doći do sveta F1 i svih izazova na tom putu, do izazova koji čekaju vozače kad krenu da voze u F1.
Massa se u kolumni zahvalio svim timovima u F1 za koje je vozio, od Saubera, preko Ferrarija do Williamsa. Pored zahvalnice timovima, i svojoj porodici, posebno je pomenuo Jeana Todta koji mu je otvorio vrata Ferrarija.
Felipe Massa nije otkrio šta su mu planovi za nastavak karijere. Njegovi planovi za sad je da nastavi da se sa istim žarom bori za poene u predstojećim trkama. Za Brazilca će posebno emotivan biti oproštaj od F1 sveta, u Sao Paolu pred svojom publikom.

Video