Felipe Massa kaže da su gume ključ Ferrijevog F1 uspeha

Williamsov vozač Felipe Massa veruje da je afinitet Ferrarijevih guma bio najveći faktor uspeha koji su postigli na malezijskom Grand Prixu, ali je priznao da je Scuderia popravila više od svojih F1 rivala.

Na Sepangu prošlog vikenda, Sebastian Vettel je osvojio prvu F1 pobedu Ferrija od 2013.godine, i time završio niz od 30 trka bez pobede, i najdužu timsku sušu za 21 godinu.

Williams nije imao odgovor na Ferrarijev tempo, sa Massom koji je završio šesti, jedno mesto iza svog timskog kolege Valtterija Bottasa, kako su se Ferrarijevi i Mercedesovi vozači našli jasno na frontu.

Massa misli da je ključna prednost Ferrarija u Maleziji bila dobro funkcionisanje Pirellijevih guma za vikend, pre nego da je njihov bolid bio sveobuhvatno bolji.

“Imali su mnogo bolji bolid u Maleziji, i imaju mnogo bolji tempo”, rekao je Brazilac.

“Oni koriste gume na mnogo bolji način. U Maleziji je sve povezano sa gumama.

“Mislim da su gume u pitanju, jer, zašto ne bi bili na pole poziciji tokom kvalifikacija(ako su već bili najbrži)? Pa, oni su skoro najbrži bili na kiši, ali su na suvom sporiji. To je više vezano za to kako koristite gume, mislim – ili se nadam – kako god.”

Williams je bio drugi najbrži automobil na direktnom tempu na kraju prošle godine, iza Mercedesa, Red Bull je treći, a Ferrari tek četvrti.

“Oni su napravili dobar automobil”, rekao je Massa.

“Oni su se poboljšali. Ja bih rekao da je Ferrari uradio dobar posao, oni su poboljšali više od bilo koga.”

 

Foto: www.autosport.com

Video