Auto trke WRC

Fantastični Ogier dominantan na Korzici!

Sebastian Ogier najbrži je na reliju na Korzici nakon prvog dana, a do prvog mjesta stigao je pobjedivši na sva četiri brzinca.

Sjajni Ogier stvorio je 44 sekunde prednosti ispred Thierrya Neuvillea u Hyundaiu i20 nakon 160 kilometara zavojitih i neravnih asfaltnih brzinaca.

Pod vedrim nebom i na visokim temperaturama koje su zahtijevali pravi odabir guma i kočnica, Ogier je pokazao stupanj opreza, ali i dalje je imao vodstvo od 14.7 sekundi nakon dva jutrošnja brzinca u blizini Ajaccia.

„Odvozili smo bez greške, težak ali ugodan dan“, rekao je.

„Stvarno sam uživao u prekrasnim brzincima i lijepom vremenu. Sve je bilo u redu i zaista smo uživali u dobrom danu relija“.

Problemi sa upravljanjem bili su frustrirajući za Neuvillea jutros. Popodne, Belgijac je pronašao balans bez obzira na pregrijavanje guma u završnom brzincu.

Jari-Matti Latvala završio je treći sa 14 sekundi zaostatka iza Neuvillea. Nakon previše opreznog pristupa finski vozač je bio sedmi na kraju prvog brzinca, ali poslijepodne je došao do trećeg mjeseca.

Njegova prednost nad timskim kolegom Mikkelsenom je 1.3 sekunde. Problemi Norvežanina su uglavnom fizički, njegova lijeva noga je utrnula zbog vibracija njegova Pola R.

Craig Breen i Hayden Paddon zatvaraju prvih šest. Breen je odvozio dan bez problema za razliku od Paddona.

Nedosljedni tempo pokazuje da je prebrz u nekim mjestima i prespor u drugima što je iscrpilo njegovo samopouzdanje. Pregrijavanje guma i dva puknuća u posljednja dva brzinca doveli su ga u nevolje te je završio 7.5 sekundi iza Breena.

# Vozač Momčad Vrijeme
1. Ogier S. Volkswagen Motorsport 1:37:52.8
2. Neuville T. Hyundai Shell WRT +44.0
3. Latvala J. Volkswagen Motorsport +58.0
4. Mikkelsen A. Volkswagen Motorsport II +59.3
5. Breen C. Abu Dhabi Total WRT +1:18.7
6. Paddon H. Hyundai Motorsport N +1:26.2
7. Camilli E. M-Sport WRT +2:00.7
8. Evans E. M-Sport WRT +2:36.3
9. Sordo D. Hyundai Shell WRT +2:39.1
10. Ostberg M. M-Sport WRT +2:41.9

Video