F1: Williams će podržati Marussiju

Claire Williams tvrdi da nije svaki član F1 strateške grupe bio protiv Monorove ponude  Marussija nastupa u prvenstvu. Uprkos protivljenju nekih krugova, nije svaki F1 tim bio protiv dozvole Marussiji da bude deo karavana sledeće sezone.

Tim trenutno izlazi iz blokade i svim silama pokušava da se nađe na otvaranju sezone u Melburnu. Ipak je naišao na snažan otpor nekih krugova u Formuli 1 jer vlada zabrinutost da se situacija ne ponovi.

Zamenik šefa Force Indije Bob Frenley je ove nedelje tvdrio da je potrebno previše usaglašavanja kako bi se koristio unapređeni bolid iz 2014 godine na otvaranju sezone. Prema Manorovom planu sredinom sezone bi se izašlo na stazu sa novim bolidom. Međutim, nisu svi članovi strateške grupe mislili tako.

„Bili smo potpuno jasni po pitanju pozicije Marussije i njihovog ponovnog ulaska. Mi želimo konkurentnost na stazi i učinićemo sve da podržimo Marussiju da se vrati na stazu,“ izjavio je Claire Williams. „Jasno smo dali do znanja svima u strateškoj grupaciji da želimo da omogućimo zadržavanje šasija iz 2014 godine, na žalost to nije prošlo ali mi svakako želimo da pomognemo manjim timovima koji nisu u zavidnoj finansijskoj poziciji.“

Dok je Marussija isključena iz šampionata na poslednje tri trke zbog rastućih dugova, dolazak novih investitora je povratio nadu ovom timu da će biti moguće takmičiti se u 2015. godini.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video