F1 sledeće sezone startuje u aprilu

Velika nagrada Australije ostaje prva trke, međutim sezona počinje kasnije, 1. Aprila 2016. godine.

Cilj FOM-a (Formula one group) je da na ovaj način sabije sezonu, odnosno da cela sezona traje kraće. Iako zvaničan kalendar neće biti objavljen još neko vreme, odluka da sezona kreće kasnije je donešena uprkos inicijativama da se poveća broj trka u kalendaru. Kako sada stvari stoje, trka u Azerbejdžanu će se sigurno voziti, dok su Nemačka, Koreja i Nju Džersi još uvek neizvesne za sledeću sezonu.

Trka u Australiji će doći nakon početka letnjeg računanja vremena te će i sama trka ranije početi.

„Novi datum donosi raniji početak trke, publika će imati priliku da uživa u akciji na stazi“, rekao je generalni direktor Andrew Westacott.

„Fantastično je što će Melbourne ponovo biti domaćin na otvaranju sezone. To je prosto postala tradicija duga preko 20 godina. Radujemo se što ćemo ponovo imati tu čast da poželimo dobrodošlicu i sreću u novoj sezoni celom F1 karavanu.“

Nakon 28 godina sezona će početi tako kasno, iako je tom prilikom bilo samo 16 trka u sezoni. Osim toga, to će biti najkasniji datum na koji je vožena F1 trka u Australiji.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video