F1: Renaultovi agregati prošli kroz cilj u Maleziji

Renault Sport je izrazio zadovoljstvo zbog poboljšanja pouzdanosti. Sva četiri bolida sa njihovim agregatima završila su trku u Maleziji, doduše sa krugom zaostatka ali sam prolazak kroz cilj predstavlja pomak.

Iz Renault Sporta priznaju da perfomanse i dalje nisu onakve kakve bi svi želeli, ali pomak postoji i on je evidentan u odnosu na katastrofalnu prvu trku sezone.

Nakon jako lošeg prvog trkačkog vikenda sezone i prvih konflikata sa ekipom Red Bulla svaki pomak je razlog za osmeh u Renaultu. Na Sepangu je Renault pokazao izvestan nivo pouzdanosti, što su i sami vozači potvrdili. Pored toga poboljšala se i upravljivost, što znači da se timovi polako konsoliduju.

„Posle trke u Melbournu rekli smo da je potrebno reagovati na probleme, ali da preterane reakcije ne donose dobro. Vidljimo sada da mere donose rezultate i da smo sada dosta bliže mestu na kom smo trebali biti u Australiji. Pouzdanost je bila dobra, a čuli smo i da vozači lakše sada upravljaju bolidima što znači da polako uspevaju da podešavanja prilagode motorima na sve bolji način.“

Sa tehničke tačke gledišta, operativni direktor Remi Taffin kaže da se sa povećanjem pouzdanosti otvaraju novi potencijali kada su performanse u pitanju.

„Četiri automobila na cilju posle tako teške trke predstavljaju rezultat ogromnog napora ljudi iza zavese u prethodnih dve nedelje. Lakše upravljanje je takođe rezultat ogromnog rada u prethodnom periodu. Svakako moramo i hoćemo poboljšati performase naših agregata u narednom periodu. Svakako ovaj agregat ima još neiskorišćenog potencijala i nadam se da ćemo ostvariti taj potencijal u bližoj budućnosti. Sa našim klijntima Red Bullom i Toro Rossom ćemo raditi kako bi dobili maksimalne performanse agregata.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video