Uncategorized

F1 Renault: perfomanse loše i zbog šasije

Renault je stao u odbranu svojih motora nakon izjave da su za loše perfomanse zaslužne i šasije pored motora. Iz Renaulta su izjavili da je splet problema zaslužan za stanje na stazi u Australiji i da ne može biti samo motor jedini krivac za to.

„Australija sigurno nije bila lak vikend i nama kao ni našim klijentima nisu ispunjena očekivanja,“ izjavio je Cyril Abiteboul, generalni direktor kompanije Renault Sport. „Naši podaci pokazuju da je deficit jasno podeljen na vozne karakteristike bolida, perofmanse motora kao i performanse samih šasija“.

„Moramo zajedno da radimo kako bi rešili probleme sa motorom i šasijama.“

Novi agregat firme Renault je imao debi za zaborav. Najbolje plasirani vozač je bio Ricciardo na čak šestom mestu, sa celim krugom zaostatka za neprikosnovenim Mercedesima. Vozač Toro Rosso tima Carlos Sainz završio je trku na devetom mestu, takođe sa krugom zaostatka u odnosu na vodeće. Max Verstappen je morao da odustane od trke u 32. krugu zbog problema sa motorom.

Noćna mora na prvom vikendu sezone upotpunjena je nemogućnošću Daniila Kvyata da uopšte i startuje.

Kao rezultat svega ovoga, Christian Horner je uperio prst u proizvođača motora – Renault.

Abiteboul je demantovao te tvrdnje i rekao je da zajedno treba da rade na rešavanju problema.

„Bili smo agresivni u razvoju, treba i nama vremena. Puno više očekujemo od trke u Maleziji obzirom da ćemo podešavati motor u skladu sa prikupljenim podacima iz Australije. Rad se nastavlja i čak u ovom trenutku smo daleko od one tačke na kojoj smo bili nakon završetka trke u Melbournu.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video