F1: Objavljen deo razgovora koji je koštao Hamiltona pobede

Po prvi put do javnosti je stigla radio poruka koja je koštala Luisa Hamiltona pobede u Monaku. Poruka glasi : „Jeste sigurni da je bolje da ostanem na stazi?“

Hamilton je ubedljivo vodio i odlazakom u boks je bukvalno poklonio pobedu timskom kolegi. Kao što je i sam Hamitlon izjavio, iz tima su poručili da je bolje da ostane na stazi ali je on bio taj koji je izrazio želju da ide na zamenu pneumatika. Po njegovim rečima, on je bio ubeđen da će i njegovi rivali iskoristiti izlazak bezbednosnog vozila kako bi prešli na super meke gume.

Dakle stvari su sada jasnije, odluka da se ide u boks bila je Hamiltonova, dok su iz tima poručivali da je bolje da ostane na stazi. Poruka nije preneta tokom trke, ali se može čuti na ovom video zapisu sa zvaničnog sajta Formule 1. Tu se takođe može čuti ceo razgovor između Luisa i inženjera Petera Bonningtona.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video