F1: Massa želi da vozi za Williams 2016

Felipe Massa kaže da nema razloga da ne ostane u Willimsu i sledeće godine. Felipe takođe ističe da je zadovoljan prvim delom tekuće sezone.

Posle osam sezona u Ferrariju, Massa je prošle godine bio deo oživljavanja Williamsa sa tri podijuma u sezoni da bi na kraju bio sedmoplasirani. Ove godine Felipe se izvanrednom trkom u Austriji kandidovao za četvrto mesto u plasmanu. Kao jedan od najiskusnijih vozača u Formuli 1, Massa uspeva da zadrži pozitivan pogled ka svojoj budućnosti u F1 sportu. On kaže da nije zabrinut za svoje mesto u Williamsu i naredne godine i ističe da je njegova želja da nastavi da vozi za taj tim.

„Ne vidim razlog da ne ostanem ovde,“ kaže Felipe. „Sviđa mi se način rada u timu i u timu me zaista poštuju. Ne osećam pritisak rezultata, imali smo dobre trke, zato ne vidim razlog da se bilo šta menja. Imamo razne opcije za sledeću godinu, ali ja ne vidim razlog da bilo šta menjamo.“

Iako je najbliži ostanku u Williamsu, Massa priznaje da je razmišljao o odlasku iz F1 i prelasku u Svetski Endurance Šampionat ili čak Formulu E kako bi ostao u svetu motorsporta.

„Puno toga mi se vrzmalo po glavi, možda ću imati šansu da po okončanju F1 karijere pređem u Formulu E ili WEC. Presrećan bih bio da posle Formule 1 nađem mesto u nekom šampionatu, želim što duže da budem u svetu motorsporta. Kada odlučim da ne mogu više da se takmičim u Formuli 1, imaću tema za razmišljanje svakako.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video