F1: Massa o udesu Vestappena u Monaku

Felipe Massa kaže da je udes koji je doživeo Max u Monaku ipak dokaz da se iskustvo u Formuli 1 računa.

Max Vestappen je vozio sjajnu trku u Monte Karlu, bio je možda i najzanimljiviji vozač u karavanu. Svojim potezima i svojom agresivnom vožnjom oduševio je mnoge. Iz kruga u krug Max je pojačavao tempo i naravno desilo se ono očekivano – preterao je.

Izlaskom sa super mekim gumama Max je napadao bodove, međutim doživeo je udes prilikom pokušaja obilaska Grosjeana i tako na neslavan način završio učešće na Velikoj nagradi Monaka.

Taj sudar je izazvao oštru rekciju kod Masse, koji je u intervjuu pre sezone upozoravao da je Max jako neiskusan vozač.

„Mislim da je to bila izuzetno opasna situacija. Trebalo je da dobije kaznu zbog onoga što je uradio. Kočio je suviše kasno i doveo u opasnost sebe i Grosjeana. Sve to pokazuje da je iskustvo bitno za Formulu 1. Max je jako talentovan momak, u to nema sumnje, ali manjak iskustva upravo dovodi do ovakvih situacija.“

„On ima samo 17 godina, za njegov uzrast je normalno da se ovakve stvari dešavaju, samo je problem u tome što te stvari ne bi trebalo da se dešavaju u Formuli 1. Zašto su dali licencu vozaču koji ima samo 17 godina. Sreća je prava što je dečko ostao nepovređen. Svi smo jako srećni zbog toga. Uprkos tome da je on dobro prošao, ne treba sada zaboraviti na taj incident, treba razmišljati zašto je došlo do njega.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video