F1 Malaysia: u Lotusu se nadaju da će tehnički problemi biti rešeni

U Lotusu se nadaju da su blizu rešenja tehničkih problema nakon što je Grosjean odvozio samo jedan krug u Australiji. Iako su oba bolida prošli u završnu rundu kvalifikacija, probleme su došli do izražaja na samoj trci.

Da stvar bude gora po Lotus, oni nisu primetili nikakve probleme do trke u Melburnu. Međutim, kada je trka počela, samo su se nizali.

„Postoje problemi u vazdušnom sistemu punjenja i oni su se manifestovali na oba bolida u petak,“ rekao je tehnički direktor Lotusa Nick Chester. „Uz malo rada i nekoliko izmena sredili smo inicijalni problem. Nažalost nešto slično smo uočili na bolidu Grosjeana u nedelju. Tokom zime smo prešli oko 4000 kilometara i taj problem se nije javljao, zaista je čudno da se to sada dešava.“

Chester je potvrdio da je za Australiju bilo pronađeno brzinsko rešenje, međutim za drugu trku se sprema bolje rešenje.

„Kada si na stazi, teško je brzo rešiti takav problem, jednostavno nema dovoljno vremena da se dobro razmisli o problemu. Trenutno ispravljamo pomenuti problem u fabrici. Imamo nekoliko različitih solucija za rešavanje ovog problema i trenutno testiramo koje rešenje je najbolje.“

Da ekipi posao bude još teži do trke u Maleziji pobrinuo se Pastor Maldonado koji je oštetio bolid na prvoj trci. Dakle ekipa će imati pune ruke posla do trke 2 u kalendaru.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video