F1: Lauda iznerviran zbog greške Mercedesa

Niki Lauda je naredio Wolffu da detaljnije istraži kako je došlo do greške na Velikoj nagradi Monte Karla. Luis je imao sigurno vodstvo do izlaska bezbednosnog vozila. U tom trenutku su ga pozvali na zamenu pneumatika, iako je imao svežije gume od svojih pratilaca. Po izlaska iz boksa, pretekli su ga i Nico Rosberg i Sebastian Vettel.

Niki Lauda je izjavio da je tražio od Wolffa da istraži odluku tima kao i uzroke koji su do nje doveli. Ta odluka je koštala Luisa pobede i otvorila je brojne špekulacije u F1 krugovima.

Lauda nije krio bes posle trke. Rekao je da je ta odluka apsolutno neprihvatljiva i dodao da je takva odluka rezultat velike zbunjenosti u timu.

„Iskreno, jako mi je krivo zbog toga što se desilo. Za mene je ovo potpuno neprihvatljivo. Naredio sam Totu da detaljno istraži zbog čega se takva glupost desila. Odluka da se Luisu u tom trenutku menjaju gume je apsolutno bila pogrešna. Slušao sam njihove razgovore, mogla se uočiti velika konfuzija u timu. Na kraju sve se završilo jednom odlukom koja je koštala Luisa pobede.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video