F1 : Kimi se nada boljim vremenima za Ferari

Kimi je izjavio da još uvek nije u mogućnosti da upravlja bolidom na način na koji bi on želeo. Kimi se bori sa nedostatkom samopouzdanja na samom kraju sezone u kojoj je Ferari poptupo razočarao svoje navijače. Takođe, on je svestan činjenice da je bio dosta lošiji od Fernanda i to mu svakako ne pomaže da pronađe samopouzdanje.

Na kvalifikacijama za Veliku nagradu SAD-a Kimi je zauzeo 9. mesto ali će startovati sa 8. pozicije zbog kazne Džensona Batona. „Bolid nije toliko loš, ali imam dosta problema sa upravljanje. Prednji kraj konstantno kliza. To je veliki problem, bar za mene. Ne mogu da vozim onako kako ja želim, u svakoj krivini se borim sa bolidom i to je glavni razlog mojih loših rezultata,“ izjavio je Kimi Raikonen. On je uveren da bi se mnogo bolje plasirao kada se bi se bolid ponašao onako kako on to želi.

„Na kraju ćemo morati da rešimo te probleme sa upravljanjem. Dok to ne rešimo moja vožnja se svodi na gomilu kompromisa. Želim da vozim drugačije ali mi bolid to ne dozvoljava. Stvari tako trenutno stoje, a ja se nadam da će se promeniti u doglednoj budućnosti. Tada ćemo svi biti mnogo brži.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video