F1: Kimi hvali novi bolid Ferrarija

Kimi Raikonnen je izjavio da Ferrari odlično funkcioniše i da je napravio zaista fenomenalan bolid. Kimi je prvi dan testiranja završio na drugom mestu sa 0,156 sekundi kašnjenja u odnosu na prvoplasiranog Pastora Maldonada. Ipak u obzir treba uzeti i činjenicu da je Pastor vozio na mekšim pneumaticima.

„Nema razlike u odnosu na Jerez, mi nemamo pojma sa koliko goriva drugi timovi voze, a neki su i na mekšim pneumaticima vozili,“ izjavio je Kimi. „Mi i dalje radimo po sopstvenom planu, ne obaziremo se previše na konkurenciju. Bolid je za razliku od prošlogodišnjeg zaista sjajan. Imamo još puno toga da uradimo ali tim za sada radi odličan posao i napravili su fenomenalan bolid.“

Tehnički direktor Ferrarija James Allison je bio poprilično konzervativan i obazriv u izjavama. Rekao je da se samo nada da će u Petak napraviti bar 74 kruga na testiranju.

„Generalno smo zadovoljni danom, srećni smo jer smo dosta toga naučili o bolidu danas, pre svega kako reaguje na različitim podešavanjima. Manje smo zadovoljni brojem pređenih krugova danas. Nadam se da ćemo narednih dana preći malo više kilometara,“ izjavio je James Allison.

Foto: Crash.net

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video