F1 : Ferrari je reorganizovan

Samo nekoliko dana po dolasku na funkciju, Maurizio Arrivabene je restruktuirao tim. Vodio se principima izjednačenije strukturne hijerarhije i jasne raspodele nadležnosti. Tehnički direktor je James Allison. Odmah ispod njega na hijerarhijskoj lestvici su šef dizajna Simone Resta i šef za pogonske jedinice Mattia Binotto kom će kasnije pomagati Lorenzo Sassi.

James Allison će biti odgovoran za sve tehničke aspekte. Osim toga, Scuderijom i njenim aktivnostima će rukovoditi Massimo Rivola. Ferrarijevom vozačkom akademijom će i dalje rukovoditi Luca Baldisserri i za svoje izveštaj će podnositi direktno Mauriziju Arrivabeneu. Pored toga, Arrivabene će upravljati novoosnovanim ekonomskim sektorom. Direktor marketinga ekonomskog sektora će biti Renato Bisignani, koji je do sada bio šef PR tima Scuderije.

Službu za odnose sa javnošću će voditi Alberto Antonini, iskusan novinar F1 i saradnih mnogih časopisa. Takođe je radio kao komentator za Rai i Sky Italia. Zadatak Antoninija će biti i da nadgleda digitalni tim. Tim su napustili Nikolas Tombazis i Pat Fry.

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video