F1: Ferrari ima snažniji motor

Vozač Saubera, Markus Ericsson izjavio je da je Ferrari napravio ogroman korak napred kada je motor u pitanju. „Njihov motor je sada snažniji,“ izjavio je Ericsson. On je takođe izjavio da je njegov Sauber sada mnogo jači na stazi i da su zadovoljni kako teku testiranja u Barseloni.

Pored zapaženih vremena Ferrarija na dosadašnjim testovima, Sauber takođe upada u oči i za sada deluje da se neće ponoviti prethodna sezona kada nisu uspeli da osvoje niti jedan bod. Ericsson, koji je prvu šansu za testiranje dobio U Abu Dhabiju, kaže da su razlike u odnosu na prošlogodišnji bolid osetne. „Za sada deluje da su uradili odličan posao, kao i da nama u Sauberu dobro ide, međutim ne može se ništa sa sigurnošću reći pre prve trke u Australiji, stvari će tada biti puno jasnije.“

„Mislim da je poboljšan prenos snage na točkove, međutim i sam motor raspolaže sa više snage. Oseća se u vožnji da je bolid snažniji. Mislim da su u Ferrariju napravili korak napred u svim aspektima kada je agregat u pitanju,“ dodao je Markus Ericsson.

Photo: Crash.net

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video