Eklston veruje da na Austin-u neće biti Katerhama i Marusije

Velike je verovatnoća da će se na stazi u Austinu sledećeg vikenda naći samo 18 F1 bolida. Katerham je u velikim finansijskim problemima, Marusija takođe. Na Velikoj nagradi Rusije Marusija je izašla na stazu sa samo jednim bolidom. To je publici predstavljeno kao znak poštovanja prema Žilu Bjankiju. Međutim izgleda da se ovaj tim suočava sa teškim finansijskim problemima.

Berni Eklston, prvi čovek ovog sporta – i čovek koji se suočava sa problemom ako broj bolida padne ispod 20 je izjavio da po njegovoj proceni ni Marusija ni Katerham neće biti na stazi u Teksasu sledećeg vikenda. On kaže da će Katerham propustiti SAD i Brazil kako bi kupili vreme za sređivanje finansijske situacije sa firmom iz Londona Smith & Williamson.

„Nijedan od ova dva tima neće putovati za Ameriku,“ izjavio je Eklston.

Dok iz Marusije nema zvaničnih saopštenja, iz Katerhama su potvrdili da će svaka odluka o njihovom učešću biti doneta od strane administratora, koje u ovom trenuku predvodi Finbarr O’Connell iz Smith & Williamson kompanije.

„Berni Eklston pristao je na izuzeće u slučajku Katerhama kako bi ovaj tim ukoliko je moguće ipak nastupio na poslednjoj trci sezone u Abu Dabiju.“

Marko Srdić

Marko je jedan od osnivača i u timu je web developer. Za sve izmene na sajtu zadužen je on. Kada nađe slobodnog vremena piše o Formuli 1 i kružnim auto trkama.

Video