Formula 1

F1: Bjankiju konstantovane povrede, stanje i dalje kritično

Jules Bianchi zadobio je difuznu aksonalnu povredu mozga, i ostaje u “kritičnom ali stabilnom” stanju. Najnovije informacije objavila je porodica Francuza, koji se sada nalazi u bolnici Mie General.

„Ovo je veoma težak period za našu porodicu, ali poruke podrške koje je naš sin dobio od ljudi širom sveta su nam malo sve ovo olakšale. I zbog toga se svima zahvaljujemo. Jules ostaje na intenzivnoj nezi u Mie General Medical Center u Yokkaichi. On je pretrpeo difuznu aksonalnu povredu i nalazi se u kritičnom ali stabilnom stanju. Medicinsko osoblje u bolnici obezbeđuje najbolji tretman i negu, i mi smo zahvalni za sve što su uradili za Jules nakon njegove nesreće”.

“Takođe smo zahvalni za prisustvo profesora Gerard Saillant, predsednika FIA medicinske komisije, profesora Alessandro Frati, neurohirurga sa univerziteta La Sapienza u Rimu, koji je doputovao u Japan na zahtev Scuderia Ferrari. On je danas stigao u bolnicu i sastao se sa osobljem zaduženim za Jules, kako bi se potpuno informisao o njegovom kliničkom stanju, te je u stanju da savetuje familiju. Profesori Saillant i Frati zadovoljni su odličnom negom koju pruža osoblje bolnice Mie General i želeli su da se zahvale svojim Japanskim kolegama”.

Smatra se da se difuzno aksonalna povreda desi u otprilike polovini svih povreda glave, što ga čini jednom od najčešćih traumatskih povreda mozga.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video