Moto trke MotoGP World SBK

Eugene Laverty: Zašto odlazim iz MotoGPa

Eugene Laverty smatra da njegova budućnost leži van MotoGP šampionata.
Laverty nije uspeo da obezbedi mesto u Ducatijevom timu za sledeću sezonu, pa je odlučio da će se 2017. će se vratiti u svetski Superbike šampionat. Eugene Laverty je u sezoni 2013. završio na drugom mestu u Superbike šampionatu.Sada znamo da će u sledećoj sezoni Superbike šampionata nastupati na Aprilijinom fabričkom motoru za SMR tim.
„Siguran sam u svoj cilj“ rekao je Laverty o planovima da u narednoj sezoni i osvoji titulu šampiona WSBK.
U junu je Laverty izjavio da mu je želja da ostane u MotoGP šampionatu, ali njegove želje i mogućnosti Aspar Ducatija se nisu poklopile.
Aspar Ducati je obrazložio da nije u mogućnosti da obezbedi iste uslove za Bautistu i Lavertyja. U Austriji su iz Aspar Ducatija rekli da za sledeću sezonu spremaju jedan GP15 i jedan GP16 motor za svoje vozače, a zna se da će Alvaro Bautista dobiti prilku da vozi Ducati GP16, na kom je u Austriji Andrea Iannone doneo pobedu za Ducati.
„Već neko vreme razmišljam o potencijalnom vraćanju u WSBK. Nisam hteo da o tome više govorim dok ne vidim kakve su mi sve opcije u MotoGP šampionatu. Kada je Kawasaki rekao da definitivno neće učestvovati u MotoGP i kada sam shvatio da će moj timski kolega dobiti GP16, a ja ću ostati na GP 15, tada sam shvatio da moram da donesem odluku.“ rekao je Laverty.
„Najteži deo ove odluke bilo je to što ću se na kraju sezone oprostiti od mehaničara sa kojima sam radio. Zaista su sjajna ekipa. Zauvek ću im biti zahvalan na strpljenju koje su pokazali kad sam se posle povrede vratio na stazu. Moguće da su ove dve godine ovde (U MotoGP šampionatu) bile presudne da sada u WSBK konačno dođem do titule. Vreme koje sam ovde proveo me je ojačalo i mnogo sam se razvio kao vozač. Ovde sam prebrodio neke svoje slabosti i spreman sam da napadnem titulu.“
Za kraj je dodao da se nada da će možda jednog dana da se vrati u MotoGP i da bi to bilo zaista posebno za njega. Na njegovo mesto u Aspar Ducati dolazi Yonni Hernandez

Video