Eugen Laverty potpisao za Aspar DRIVE M7

Aktuelni WSBK vozač započeo je svoju internacionalnu karijeru u MotoGP-u takmičeći se u kategoriji 250cc 2007. i 2008. godine. Laverty iz Toomebridge, Severna Irska, dva puta je sezonu završio kao drugoplasirani u World Supersport šampionatu (2009. i 2010.) i jednom u WSBK šampionatu (2013). Tokom šest sezona trkanja, 28-godišnjak vozio je mnogo različitih mašina od različitih proizvožača i osvajao pobede za sve njih, pokazujući svoju prilagodljivost.

U DRIVE M7 Aspar Timu na njega gledaju kao nadarenog vozača sa potencijalom za dalji napredak i sa zadovoljstvom će mu ponuditi da vozi Hondu u MotoGP šampionatu sledeće sezone.

Aspar tim potvrdio je ove sedmice da će odustati od Moto2 kategorije krajem ove godine i da će fokus imati na Moto3 2015. godine sa Mahindra mašinama koje će voziti Juanfran Guevara, ovogodišnji Red Bull MotoGP Rookies Cup šampion Jorge Martin i eventualno treći vozač.

Potpisivanje ugovora sa Lavertyjem je još jedan veliki korak za tim iz Valensije, dok se pripremaju za početak novog uzbudljivog poglavlja.

Menadžer tima Jorge Martinez kaže: “Eugene Laverty je vozač sa kojim smo bili u kontaktu još prošle godine, pokušali smo tada da potpišemo ugovor ali nismo uspeli da postignemo dogovor. Mislim da je on vozač sa velikim potencijalom, on je odvezao neverovatne trke u Supersport i Superbike šampionatima i ima dosta pobeda u karijeri sa različitim proizvođačima, što mnogo govori o njegovoj sposobnosti za prilagođavanje”.

“Možda nije imao sreće do sada da osvoji šampionsku titulu, ali sam siguran da će dati 100% sebe za DRIVE M7 Aspar tim. Siguran sam da će nastaviti da se razvija kao vozač i može mnogo da donese ovom timu. On je spreman da napravi korak ka MotoGP. Sledeće godine ćemo imati novu konkurentniju Hondu, a ja polažem mnogo nade u naš MotoGP projekat. Siguran sam da ćemo zajedno postići dobre rezultate”.

Na ukupne promene koje se dešavaju u timu tokom priprema za 2015, Martinez je dodao: “Želimo da imamo pobednički projekat kao i uzbudljive projekte. Imali smo komplikovanu i tešku godinu i sada želimo da se više koncentišemo na naš Moto3 projekat sa Mahindrom i damo 100% sa našim MotoGP timom”.

Laverty: “Veoma sam uzbuđen pred nove izazove. Moja najveća želja je bila da se takmičim u MotoGP koja će se na kraju ostvariti zahvaljujući DRIVE M7 Aspar timu. Morao sam dosta da čekam, ali šansa je tu i moji snovi su se ostvarili. Mnogo sam naučio kada sam poslednji put bio u MotoGP padoku, ali tada sam bio veoma mlad i nisam imao pravi materijal za uspeh”.

Sada se vraćam u top kategoriju na konkurentnom motoru i sa iskusnim timom. Morao sam biti strpljiv ali sada sam spreman za ovo. Još od prelaska u Superbike morao sam da se prilagodim na mnogo različitih motora i pobeđivao sam na svima, što je bilo dobro iskustvo za mene. Jedan od glavnih razloga što sam potpisao za DRIVE M7 Aspar tim su Jorge i Gino (Borsoi), koji su vrhunski profesionalci sa velikim iskustvom u najboljem prvenstvu na svetu. Siguran sam da ću mnogo naučiti od njih” – jasan je Laverty.

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video