Auto trke ETCC

ETCC Slovakiaring: Mali problemi za Stefanovskog

Danas su održane dugo iščekivane kvalifikacije za dve nedeljne trke na Slovakiaringu. Predstavnik Makedonije Igor Stefanovski imao je vrlo dobro vreme na jutrašnjim slobodnim treninzima, koji su se održali pre kvalifikacija. Igor je sa vremenom 2:13.706, pokazao da se može nositi i sa automobilima koji imaju novu specifikaciju, iako je za to potrebno dosta reskirati. Najbolje vreme na slobodnim treninzima imao je Chris Richard, dok je Igorov kolega Fabio Motta imao drugo najbrže vreme.

Na kasnijim kvalifikacijama očekivalo se još bolje vreme i raspoloženje, iako je do tada sve bilo u najboljem redu, dogodio se iznenadni kvar na volanu, koji za sobom povlači druge probleme i otkazivanje brojnih komandi u automobilu. Jedino rešenje je bila zamena, ali tim nije imao rezervni volan. Tu nastupa istinski timski duh i saradnja između vozača, jer je Fabio Motta ustupio svoj volan, tako da su naizmenično vozili jedan pa drugi, kako bi ipak osigurali što bolju startnu poziciju za sutrašnju trku. Zaista je bilo uzbudljivo gledati kako se menjaju volani na automobilima, ali i svedočiti primeru istinske saradnje i kolegijalnosti između vozača. Bez obzira na probleme i neraspoloženje koje je zavladalo, Stefanovski je u samo dva brza kruga napravio vreme 2:13.698 što je bilo dovoljno za šestu startnu poziciju. Sa prvog mesta startuje Christjohannes Schreiber (2:12.166), sa drugog Petr Fulin (2:12.705), a sa trećeg Fabio Motta (2:12.935), zatim slede Richard, Nagy, Stefanovski, Rikli, Lalušić, Kriegl.

No, još uvek je trebalo rešiti problem novog volana, i tu je uskočio vlasnik Zengo Motorsport-a, koji je preuzeo obavezu da tokom večeri ode u Budimpeštu i donese novi volan sa njegovog rezervnog Seata, iako je Igor Stefanovski direktni konkurent vozaču njegovog tima. Svaka čast na tome!

Prva trka startuje u 10:00 časova, a druga u 11:05 h. Nadamo se da su nevolje i problemi iza ekipe i da sutra sledi jedna dobra i uzbudljiva trka.

 

brzkrug.com

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video