Auto trke ETCC

ETCC: Lalušić sjajnom borbom do petog mesta

Mladi srpski automobilista Mladen Lalušić na stazi Paul Ricard završio je drugu trku na petoj poziciji u okviru svog debitantskog nastupa u ETCC šampionatu.

Posle šeste pozicije u prvoj trci Mladen je tokom 14 krugova vodio ogromnu borbu sa Pierre Humbertom. Iako je u jednom trenutku Humbert uspeo da se domogne pozicije broj pet, Mladen je već u sledećem krugu napao sa unutrašnje strane i uspeo da vrati poziciju i tako stigne do najboljeg plasmana u svojoj karijeri sa samo dvadeset godina.

Petr Fulin uspeo je da zabeleži ubedljivu pobedu i u drugoj trci, dok su se iza njega smenjivali Alexandr Artemyey, Peter Rikli i Norbert Nagy. U poslednjem krugu, Rikli uspeva da sa četvrtog mesta stigne Nagya i Artemyeya i tako trku završi na drugoj poziciji. Treći je kroz cilj prošao Nagy, potom Aremyey, peti Lalušić, zatim Humbert, dok je na sedmom mestu trku završio makedonski automobilista Igor Stefanovski.

Predrag Grujić

Peđa se timu priključio neposredno po osnivanju. Razvoj sajta podstiče kroz vesti i fotografisanje domaćeg auto i karting šampionata, jer kao nekadašnji vozač malog N-a ima najsvežije informacije.

Video