Esteban Ocon umesto Rija Haryanta

Manor Racing Team je jutros zvanično potvrdio da će od trke u Belgiji, umesto Rija Haryanta, za njih voziti Esteban Ocon.
Esteban Ocon je dobio priliku da se takmiči uz Pascala Wehrleina na preostalih 9 trka ove sezone.
Ocon je prvi deo sezone proveo kao rezervni vozač Renault Sport F1 tima i vozač Mercedes AMG tima u DTM šampionatu. 2014. je bio šampion F3 serije, dok je 2015. trijumfovao u GP3 seriji.
Rio Haryanto je u Manor došao na početku sezone, ali pošto nije pokazao nikakav napredak, ekipa je odlučila da ga zameni i da mu ponudi mesto rezervnog vozača. Pascal Wehrlein je za sada bezbedan jer je tokom jula zabeležio i prve bodove za Manor.
O promeni vozača na pola sezone Dave Ryan, šef tima je kratko rekao: „Verujemo da će nam dolazak Estebana u naš tim pomoći u takmičenju sa direktnim konkurentima u nastavku sezone.“
Devetnaestogodišnji Francuz je presrećan zbog prilike koja mu se ukazala. “ Mnogo sam srećan što mi se ukazala prilika da vozim za Manor. Posebno se radujem tome što ću svoj F1 debi imati upravo na stazi Spa, što je pored moje domaće trke, nešto najlepše što je moglo da mi se desi. Spreman sam za korak napred, probaću da poboljšam iskustvo koje sam stekao kao rezervni vozač ove sezone.“

Video