Espargaro spreman za kvalifikacije

Aleix Espargaro spreman je za predstojeće, prema njegovim rečima, lude kvalifikacije, tokom kojih će pokušati da dovede Suzuki do prvog startnog reda.

Nakon druge pozicije na FP1, Espargaro je tokom FP3 uspeo da se dokopa četvrte pozicije na gridu, što mu je obezbedilo da direktno ode u Q2. Aleix je najbrži krug odvezao s vremenom 1m 54.994s  što je bilo samo 0,172 sekunde sporije od Marc Marqueza.

S mogućnošću korišćenja mekše zadnje gume, Espargaro ima realne šanse da ostvari Suzukijev san i da se dokopaju prvog startnog reda na „povrtaničkoj“ trci.

Na pitanje o kvalifikacijama, Espargaro je odgovorio – „Potrudiću se, ali videćemo. Neću ponoviti istu grešku kao prošle godine, tako da ću u prvom krugu postaviti dobro vreme, dok ću u drugom krugu „isključiti mozak“ i idem na jedan lud krug. Mislim da će Marquez poboljšati današnje vreme, ali ako mu to ne pođe za rukom, imaćemo šansu.“

Espargaro je istakao da korišćenje mekše prednje gume ima svoju prednost, ali kako on kaže, bolje mu leži motor sa tvrđom zadnjom gumom. „Sa tvrdim pneumatikom sam sigurniji i posebno moram da istaknem da motor sa punim rezervoarom ide fenomenalno, u odnosu na prošlu godinu.“

foto: crash.net

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video