Espargaro: „Snaga je sada glavni problem“

Aleix Espargaro završio je na 11. poziciji na njegovom Suzuki Ecstar GSX-RR u Kataru, i time je japanski proizvođač napravio zvanični povratak u MotoGP.

Bio je to važan rezultat za Suzuki nakon trogodišnjeg odsustva iz MotoGP-a. Espargaro je startovao sa 11. pozicije, iako je tokom treninga bio u top 5, završivši trku na 11. poziciji.

Aleix Espargaro: „Ne mogu da kažem da sam zadovoljan sa ovim rezultatom, ovo je verovatno najteži položaj u kome sam bio od prošle sezone i iskreno mislio sam da ću biti na višim pozicijama u kvalifikacijama. Imali smo par problema sa mašinom, ali svi znamo da je sada snaga glavni problem. Znam da inženjeri u Japanu rade naporno, ali ako ne dobijemo još konjskih snaga, biće veoma teško probiti se napred. U svakom slučaju zadovoljan sam trkom, završio sam trku i dobio bodove, što je i bio naš cilj. Sada smo potpuno fokusirani na naš razvojni proces i siguran sam da ćemo uskoro imati još bolje rezultate.“

 

Foto: suzuki-racing.com

 

 

Nemanja Božić

Nemanja je skoro počeo da se bavi trkama i za kratko vreme specijalizovao se za MotoGP. Vikendima se ne odvaja od televizora i prati svaki korak koji načine GP vozači, kako bi na sajt preneo sve novine. Ume da iznenadi sa najneverovatnijim informacijama. Voli da gleda trke uživo, mada nije čest posetilac.

Video