Espargaro propušta testiranje zbog povrede

Aleix Espargaro neće učestvovati na Suzukijevom privatnom testu koji je planiran za sledeću nedelju na stazi Sepang u Maleziji, a kao razlog se navodi povreda koju je Španac zadobio tokom treninga.

Espargaro je vozio motokros trening u blizini svog rodnog mesta Granollers kada je usled doskoka iznenada osetio bol u leđima. Nakon što je odmah prebačen u bolnicu u Barseloni, Espargaro je pregledan, ali su doktori odlučili da ostane još jednu noć.

U petak je tokom dana potvrđeno da Španac ima povredu na T9 pršljenu, ali da neće biti nikakvih komplikacija. On je otpušten iz bolnice, a prema predviđanjima medicinskog osoblja, Espargaro će se oporaviti nakon dve do tri nedelje mirovanja.

Test koji je Suzuki zakazao za 23. i 24. novembar u Sepangu voziće Maverick Vinales, a uz njega će se na stazi naći i test vozači Suzukija, Takuya Tsuda i Nobuatsu Aoki. Glavni razlog testa je podešavanje motocikla za novi, unificirani ECU softver, jer su vozači tokom zvaničnog testa u Valensiji vozili ovogodišnji softver. Takođe, podešavanje motocikla za Michelin gume biće još jedan od ciljeva.

Ducati, Aprilija i Honda takođe su zakazali privatne testove, koje će odraditi na stazi Jerez tokom sledeće nedelje, pre nego što 1. decembra otpočne zvanična zabrana testiranja.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video