Espargaro prelazi u KTM

Na današnjoj press konferenciji pred trku u Catalunyi Pol Espargaro je potvrdio da odlazi iz Yamaha Tech 3 tima. On je potpisao dvogodišnji ugovor sa KTM ekipom za sezone 2017. i 2018. Prelaskom u KTM, Pol će biti ponovo u timu sa sadašnjim kolegom Bradleyem Smithom. Yamaha je za sada potvrdila samo Folgera kao zamenu za Smitha. Treba videti ko će doći u tim umesto Espargara.
Smith i Espargaro su već iskusni vozači u MotoGP kategoriji, pa je to dobar start za novi tim u šampionatu. KTM će svoj debi u kraljevskoj klasi imati 2017, a dva vozača će dobiti priliku da voze za fabrički tim. Ova dva vozača imaju dobru međusobnu dinamiku. Pol i Bradley su jako ambiciozni i nadaju se da će svojim iskustvom u kraljevskoj klasi mnogo doprineti novom timu.
Espargaro smatra da je to za njega super prilika da isproba nešto novo. Nov tim i nov motor su definitivno rizičan ali uzbudljiv potez. Oba vozača se raduju prilici da učestvuju na razvoju motora koji će voziti naredne sezone.
Pol Espargaro je press konferenciju završio time što se zahvalio timu Yamahe na tome što je naučio tokom ovih godina u MotoGPu. Dodao je i da se zahvaljuje timovima Aprilija i Ducati na interesovanju, ali je ipak ponuda KTMa bila zanimljivija.
Bradley Smith je pre dva meseca o svom prelaku u KTM rekao da je to velika odgovornost za vozače, da pređu u nov tim, ali i pored toga kao i Espargaro se raduje novim izazovima.
Šef tima KTMa Pit Beirer: „Radujemo se što nam se pridružio mlad ali iskusan MotoGP vozač Pol Espargaro. Ovo će biti dinamičan projekat. Mika Kallio kao naš test vozač upotpunjuje ekipu za razvoj tima na svim poljima.“
Na kraju je Beirer, svim timovima i vozačima, poželeo sreću u ovoj sezoni.

Video