Espargaro o Suzuki: „Veliki izazov“ ali možemo da pobedimo Hondu

„Moramo da imamo poverenja u naš motor, naš tim i motivaciju i želju da pobedimo (Hondu)“
Pol Espargaro je spreman da se ovog vikenda suoči sa „velikim izazovom“ borbe sa Hondom za titulu 8 sati Suzuke.
Španac i kolega iz Tech 3 MotoGP ekipe Bradley Smith će se za vikend pridružiti japanskom šampionu Katsuyukiju Nakasugi na prvom učešću fabričkih Yamaha u prestižnom takmičenju posle 13 godina.
Honda je zato pojačala svoj tim penzionisanom zvezdom MotoGP klase Caseyem Stonerom.
Australijanac će se vratiti na stazu u timu sa Takumijem Takahashijem i Michaelom Van Der Markom, u Musashi RT Harc-Pro timu. Prethodne dve trke u Suzuki osvojili su upravo Takahashi i Van Der Mark uz Leona Haslama.
„Naravno da će biti teško pobediti Harc-Pro tim, imaju podršku fabričke Honde, pobedili su na prethodne dve trke i ove godine imaju odlične vozače.“ izjavio je Espargaro.
„Pazimo na njih, ali verujemo u naš motor, naš tim i motivaciju i verujem da možemo da ih pobedimo. Biće naporno jer je ovo nova trka za Bradleya i mene, ali daćemo sve od sebe da ostvarimo pobedu za Yamahu.“ nastavlja Espargaro.
Između njihovih obaveza u MotoGP šampionatu, Espargaro i Smith su završili i dva testiranja za Suzuku. Kako se nikada nije trkao na Superbikeu, Espargaro je spreman da menja svoj stil vožnje.
„Ako mi bude falilo efikasnosti na stazi promeniću malo svoj stil vožnje u odnosu na ono kako vozim u MotoGP, ali snaćiću se već kad se nađem na stazi. Najvažnije je da se ja dobro osećam na motoru.“
Kao i u MotoGP šampionatu Espargaro će voziti na Bridgestone gumama.
„Gume su odlične, jako su slične onima koje koristimo u MotoGP-u“, rekao je Pol. „Čak i pre nego što sam seo na motor znao sam da će mi gume odgovarati jer su Bridgestone i imaju slično prianjanje kao one na MotoGP motorima.“
Espargaro ne sumnja u svoju fizičku pripremljenost pred tradicionalno iscrpljujuću trku ali priznaje da mu skorašnji problemi sa sindromom mišićnih odeljaka (arm pump) mogu biti poteškoća.
„Još uvek imam problema sa sindromom mišićnih odeljaka, ali za sada kao pripremu za Suzuku nisam korao da radim ništa više nego što radim kao pripremu za MotoGP iako je ovo mnogo napornije.“
Yamaha nije osvojila 8 sati Suzuke od kako su je osvojili Colin Edwards i Noriyuki Haga davne 1996.

Video