Espargaro: Novi seamless Suzuki u februaru

Aleix Espargaro, vozač fabričke MotoGP Suzuki ekipe očekuje da će se seamless menjač pojaviti na najavljivanom popuno novom Suzukiju koji će biti spreman za februarske testove na Sepangu. Suzuki je trenutno jedina ekipa koja ne koristi ovu tehnologiju, iako je njen razvoj bio planiran za ovaj model motocikla.

Na pitanje da li očekuje nove delove za svoj Suzuki, Espargaro je tokom konferencije za štampu na Phillip Islandu rekao kako očekuje da će sezonu završiti na manje-više identičnim motociklom kao što je i počeo sezonu. On dodaje da su u Suzukiju trenutno fokusirani na nov agregat, novi ram i seamless menjač, koji će biti spremni za februar.

Prema njegovim rečima, bolje je malo duže sačekati i uzeti kompletan motocikl, nego nadograđivati delove na postojeći. On je rekao i da je gotovo siguran da novi motor neće biti spreman za novembarski test, te da će motor sa agegatom kome je potrebno mnogo više snage biti gotov za Maleziju.

Plan je da se u Valensiji tokom testiranje probaju novi Michelin pneumatici. Ovo će zapravo biti prva prilika da se pneumatici novog proizvođača u potpunosti isprobaju.

Igor Gašparević

Igor je jedan od osnivača sajta. Od 1997. godine ne propušta ni jednu moto trku u Šampionatu Srbije. Voli da piše i trudi se da bude objektivan. Osim pisanja, zadužen je i za društvene mreže, tako da vam uglavnom on odgovara na sva pitanja.

Video